5 Ağustos 2016 Cuma

Körili Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi

korili besamel soslu tavuk sote tarifi, körili beşamel soslu tavuk sote tarifi, körili beşamel soslu mantarlı tavuk,

Bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Çok leziz, enfes ve doyurucu... Tavuğun hem göğüs hem de but kısımlarını kullandım. Böylelikle çok daha lezzetli oldu. Köriyi zaten çok severim, beşamel sos ile bir araya gelince daha bir sevdim. Eminim sizler de çok seveceksiniz. Bu tarifi makarnaya sos olarak da kullanabilirsiniz. O zaman sizleri merakta bırakmadan hemen tarifime geçiyorum. :)

Malzemeler

Tavuk Sote İçin:
  • 10 kg kuşbaşı tavuk göğüsü
  • 10 kg kuşbaşı tavuk butu
  • 1 paket mantar (400 gr)
  • 2 adet çarliston kırmızı biber
  • 2 adet çarliston yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • Ayçiçek yağı
Körili Beşamel Sos İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri baharatı

Yapılışı:

korili besamel soslu tavuk sote tarifi, körili beşamel soslu tavuk sote tarifi, körili beşamel soslu mantarlı tavuk,
Soğanları ince ince doğruyoruz ve bir kenara alıyoruz. Biberlerimizi de küp küp doğruyoruz. Mantarları temizleyip ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde doğradıktan sonra tavamızı ısıtıyoruz. Yağ eklemeden tavukları üzerinde mühürlüyoruz. Daha sonra yağını ve soğanları ekleyip güzelce kavuruyoruz. Biberleri de ekliyoruz ve biberler pişince de mantarları ilave ediyoruz. Onlar pişe dursun hemen beşamel sosumuzu yapmaya başlıyoruz. Minik bir tencerede tereyağını eritip un ile kavuruyoruz. Yavaşça süt ilave ederken sürekli karıştırmayı ihmal etmiyoruz. Arada tavuk soteye de bakmayı unutmuyoruz. Beşamel sosumuz muhallebi kıvamını alınca kapatıyoruz. Baharatlarını da ekliyoruz ve pişen tavuk sotemizin altını kapayıp tuzunu ekledikten sonra beşamel sosu içine döküyoruz. Tavuk soteyle beşamel sosu birbirine güzelce harmanladıktan sonra servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!

8 yorum :

  1. Tavuğu çok severim farklı bir lezzete benziyor, denenebilir. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Yeni tatlar her zaman daha değerlidir, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim yemeklerden biri, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun :) Benim de en sevdiğim tariflerden biri oldu ^-^

      Sil
  4. Merhaba blogunuzu takibe aldim bnde bloguma beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldinizz ❤ Tabii mutlaka iadei ziyaret edeceğim 😁

      Sil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.