2 Nisan 2016 Cumartesi

Çikolata Soslu Dondurmalı Muz

cikolata soslu dondurmali muz, dondurmali muz, cikolata soslu muz

Yapması çok ama çok pratik olan bu tatlıyı yemeklerden sonra misafirlerinize çarçabuk hazırlayabilir ve sunumuyla herkesi cezbedebilirsiniz. Bu dondurma sunumunun en güzel yanı da tabağa çikolata sosuyla bir şeyler çizmek. Ben her tabağın köşesine birer kalp çizdim. Siz farklı şeyler de yapabilirsiniz. Sunacağınız kişilerin isimlerinin baş harfini veya tamamen isimlerini yazmak gibi...

Malzemeler

  • Kişi sayısı kadar muz
  • Fındık içi
  • Ceviz içi
  • Pınar tatlı düşler kakaolu sos
  • Algida bisküvi parçacıklı vanilyalı dondurma
  • Algida kakaolu ve vanilyalı dondurma

Yapılışı:

Muzu tabağımızın kenarına koyuyor ve dilimliyoruz. Dilimleri hiç bozmadan tabağa yayıyoruz. En baştan en sona kadar şerit halinde 1 kere çikolata sos döküyoruz. Dondurmaları dondurma kaşığı yardımıyla yuvarlak toplar halinde çıkarıyoruz ve muz dilimlerinin hemen yanına sıralıyoruz. Fındıkları köşelere ve dondurmanın tepesine ekliyor ve cevizleri de dondurmaların her iki yanına koyuyoruz. Dondurmaların aralarına çikolata sosu döküyor ve tabağımıza da kalp,isim vs. dilediğimiz çizimleri yapıyoruz. Afiyet olsun!

2 yorum :

  1. Dondurmanın yanına eklenebilecek en güzel besinleri eklediniz. Çok tebrik ederim. Kişisel Blog içerisinde bu tarz gördüğüm güzel tarifleri bende okuyucularım ile paylaşıyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim. Kişisel blogları okumayı seviyorum. Ben de başarılarınızın devamını dilerim.

      Sil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.