10 Aralık 2015 Perşembe

Marullu Kısır Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet marul
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze nane
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Yapılışı:

Derince bir kapta bulgurlarımızı 2 su bardağı kadar sıcak suyla ıslayıp üstünü kapıyoruz. Kabarana kadar bekletiyoruz. Marul, maydanoz, taze nane ve taze soğanımızı ince ince doğruyoruz. Bulgurumuzu biber ve domates salçasıyla homojen bir görünüm elde edene kadar karıştırıyoruz. Doğradığımız yeşillikleri ilave edip, tuz ve baharatlarla lezzetlendiriyoruz. Son dokunuş olarak limon suyu ekliyoruz ve karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tariflerim mailinize gelsin mi ?

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.