11 Temmuz 2018 Çarşamba

Süt Marineli Çıtır Tavuk

süt marineli citir tavuk, citir tavuk tarifi, kizarmis tavuk tarifi

Gerçekten de dışarıdan sipariş etmeye hiç gerek yok, hemen evinizde yapabileceğiniz pratik bir tarif. Ben de ilk kez denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım. Aslında bu tarifi yapalı biraz zaman geçti ve diyete başladığımdan bu tarz kızartmalara ara verdim fakat hatırladığım kadarıyla sizlere tarifi anlatacağım. Süt marineli çıtır tavuğu kesinlikle deneyin! Yağ çekmemesini sağladığınız takdirde çok beğeneceğinize eminim. Tadı hala damağımda dediğim lezzetlerden biri... Herkes size bunu nasıl başardığınızı soracak.

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta (dilerseniz 2)
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Dışı için galeta unu

Yapılışı:

Tavuk göğsünü sudan geçirdikten sonra şeritler halinde doğradım. Bir kapta yumurta, un ve sütü baharatlar eşliğinde çırptım. Bu karışımın kıvamı biraz yoğun olmalı çok sulu olursa un katınız. Karışıma tavukları ekleyip biraz harmanladıktan sonra kapağını kapayıp buzdolabında 1 saat marine olmasını sağlıyoruz. Tavada kızdırdığımız yağa teker teker atmadan önce galeta ununa buluyoruz. Orta ateşte her iki yüzünün de kızarmasına dikkat ediyoruz.
Servis tabağına almadan önce kağıt havlu serdiğimiz bir tabakta yağını çekmesini sağlıyor ve servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tariflerim mailinize gelsin mi ?

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.