21 Aralık 2015 Pazartesi

Kremalı Mantarlı Makarna

kremali mantarli makarna, mantarli tarifler, makarna soslari
Kremalı mantarlı makarna benim en sevdiğim ve bana mantarı sevdiren makarnadır. Eskiden mantarı hiç sevmezdim. Şimdi ise çok severek yiyorum. Özellikle kaliforniya biberlerinin bu makarnaya kattığı görüntü çocukların çok hoşuna gidecektir. Bu makarnanın tadına ise herkes bayılacak. Gerçekten çok leziz! Yapmayı denerseniz görüşlerinizi yorumda belirtmenizi çok isterim. Ee hadi o zaman ne bekliyoruz nasıl yapılır hemen anlatıyorum!

Malzemeler:

  • 1 paket makarna
  • 400 gr mantar
  • Kaliforniya sarı biberi
  • Kaliforniya kırmızı biberi
  • 1 paket krema
  • Ayçiçek yağı
  • Tuz

Yapılışı:

Tencerede sıcak su kaynatıp içerisine 2 tatlı kaşığı tuz sepeleyip, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyuyoruz. Makarnalarımızı yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Suyunu süzüyoruz. Çok fazla haşlamayın biraz diri kalması idealdir. Ardından mantarlarımızı temizleyip doğruyoruz. Kaliforniya biberlerimizi jülyen usulü doğruyoruz. Yani uzun ve ince olacak şekilde olmalı. Bir tavada 2 kaşık kadar yağı kızdırıp, önce biberleri, biberler hacmini kaybedip inceldiğinde ise içerisine mantarlarımızı ekleyip kavuruyoruz. Hazırladığımız biberli mantarlı karışımı makarnamıza ilave edip, 1 paket kremayla birlikte güzelce karıştırıyoruz. Tuzunu kontrol edip, dilediğimiz baharatları ekliyoruz. Yanında mango ve egzotik meyveli ıce tea'nin de çok iyi gittiğini söylemeden geçemeyeceğim. Afiyet olsun!



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.