17 Mayıs 2016 Salı

Lazanya Tarifi

lazanya tarifi, lazanya nasil yapilir, lazanya yapilisi

Lazanyayı ilk kez yedim ve gerçekten çok lezzetliydi. Garfield'ın neden lazanyayı bu kadar sevdiğini de anlamış oldum. Ben yarım kilo kıyma kullandım, siz bol kıymalı istiyorsanız 1 kilo kıyma da kullanabilirsiniz. Şimdi size bu leziz lazanya tarifimi sunuyorum. :))

Malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Sıvı yağ
Beşamel Sos İçin:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

lazanya tarifi, lazanya nasil yapilir, lazanya yapilisi

Yapılışı:


Lazanyayı tencerede 1-2 dakika haşlayıp çıkarıyoruz. 2 yemek kaşığı yağı tavada kızdırıp ince ince doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kıymayı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyor ve tavamıza ilave edip orta ateşte pişiriyoruz. Dilerseniz sarımsakta ekleyebilirsiniz fakat ben kullanmadım. En son tuzunu ilave edip ocaktan alıyoruz ve beşamel sos yapımına başlıyoruz. Küçük bir tencereye 1'er yemek kaşığı tereyağını ve sıvı yağı ekliyoruz. Yağ kızınca 2 yemek kaşığı unu ekleyip güzelce kavuruyoruz. Unun kokusu çıkmaya başladığında süt ilave edip kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Beşamel sos hazır olunca tepsimizi yağlayıp bi kat lazanya diziyoruz. Üzerine önce biraz beşamel sos döküp ardından kıymalı harcımızdan da döküyoruz. Sonra yine lazanya dizerek bu işlemleri malzemeler bitene kadar tekrar ediyoruz. En üste gelince lazanyaların üzerine beşamel sos döküp bolca kaşar rendesi sepeliyoruz. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıttıktan sonra lazanyamızı fırına veriyoruz. Lazanyamız yaklaşık 15 dakikada pişecektir. Pişince servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!

27 yorum :

  1. Kokusu burnuma geldi yeminlee *-* Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Lazanya yi çok severiz ailecek. Ben de tarifini vermiştim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok sevdik. Çok teşekkür ederim. :))

      Sil
  3. ımmm bugün böyle yemek göre göre kendimi mutfağa atıcam birazdann😍 elelrine sağlıkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah olsun canım, can boğazdan gelir derler :)) Teşekkür ederimm.

      Sil
  4. Son yazıma bakar mısın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sayenizde yeni bloglar keşfettim ve bloguma yeni misafirler edindim. :))

      Sil
    2. Gelen arkadaşlarım olmuş sagolsunlar 12 kişi gelmiş sevindim

      Sil
  5. Yemek tarifi veren bloglarda geze geze iştahım açıldı ya sitenizi takibe aldım bu arada sizi de beklerim bloğuma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, benim de aynı şekilde iştahım açılıyor. Bloguma katılmanıza çok sevindim. Tabii hemen bakıyorum blogunuza. :)

      Sil
  6. Harikasın! Takibe aldım blogunu. Bana da beklerim canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldinizz! Çok teşekkür ederim, hemen bakıyorum. :))

      Sil
  7. Tarifiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman beklerim, teşekkürler. :))

      Sil
  8. lazanya hiç yapmadım. İlk ve son kez İtalya da yemiştim. O da yağındanmıdır bilmem çok cazip gelmedi. Ama Bir gün denemeye karar verirsem tarifini alırım . Teşekkürler. Farklı lezetler için bloğuma beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında İtalyanlara ait bir lezzet ama belki dediğiniz gibi bir şeyi farklı yapmışlardır, farklı bir yağ kullanmışlardır vs. bence evde de deneyip 1 şans daha vermelisiniz. Kıymalı böreğe yakın bir tadı var bilmiyorum kıymalı börek sever misiniz ama. :)) Blogunuza bakacağım :) Yorumunuz için çok teşekkür ederim, her zaman beklerim.

      Sil
  9. Çok düşündüm sayfanızda misafir edilmemi ama, diyabetik bir insan burada nasıl durabilir. Dedim ki kendi kendime belki diyabetik tatlılar da kurabiyeler de bulunabilir burada. Hani diyabetten dolayı kalbi buruşmuş, dört damarı da baypass ameliyatıyla değiştirilmiş bir ihtiyarın da tatlıya merakı vardır. Bir zamanlar baklava tepsisini bile başına geçiren ağdalı şerbetini bile bir dikişte içiveren bir tatlıseverin bu yorumunu da hoş görün lütfen. Yemesem de artık yediren bir tutum içindeyim. Nerede ağlayan sümüklü bir çocuk görsem ona çantamdan çıkartıp şeker çikolata veririm. Bu yorumum da bu kabilden olsun; dostluğumuz olsun, hayrolsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki herkes gibi sizi de misafir etmeyi çok isterim. Aslında fazla tatlı yapan biri değilimdir, fakat insanın canı istiyor bazen işte. Şekersiz, tahıllı ve sağlıklı tatlılar benim de ilgimi çeker. Bloguma değişik bir çok tarifi ekleyeceğim zamanla. Kendiniz yiyemesenizde çocukları sevindirmeniz çok güzel bir şey, çok takdir ettim doğrusu. Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim, Allahtan şifa dilerim. Sağlıcakla kalın.

      Sil
  10. Lazanya sevilmez mi ki enfes gözüküyor şimdi olsa direk yerdim :)) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ya şimdi olsa ben yine yerdim, ama daha yapmam gereken başka tarifler de var. :)) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, yine beklerim. :)

      Sil
  11. blogunuz hayırlı olsun, güzel paylaşımlarda görüşmek üzere sevgiler...
    bende beklerim bu arada :)
    soslubadem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun, bloguma katılmanıza çok sevindim. Blogunuza bakacağım, teşekkürler. :))

      Sil
  12. Ellerinize sağlık tkipteyim banada beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, tabii blogunuzu ziyaret edeceğim :))

      Sil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tariflerim mailinize gelsin mi ?

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.