12 Ağustos 2016 Cuma

Unsuz Yağsız Şekersiz Diyet Kurabiye Tarifi

unsuz yagsiz sekersiz diyet kurabiye tarifi, diyet kurabiye tarifi, yulaf ezmeli kurabiye tarifi,

Diyete başladım ve hayatımdan unlu,yağlı ve şekerli yiyeceklerin çoğunu çıkardım. Fakat insanın canı ister istemez tatlı bir şeyler çekiyor ve bu tarif tam da bu zamanlarda imdadımıza koşuyor. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki tadı alıştığımız kurabiyeler kadar lezzetli olmuyor. Sadece tatlıya olan özlemimizi dindirmemizi sağlıyor. Yanında form çayla birlikte güzel bir gün geçirebilirsiniz. Tariften 9-10 adet kurabiye çıkmakta. O zaman sizleri merakta bırakmadan hemen bu sağlıklı kurabiye tarifime geçiyorum :))


Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 adet muz
  • 1 yemek kaşığı bal (dilerseniz kuru meyve)

Yapılışı:

Yulaf ezmesini rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Bir kaba döküp muzlarımızı da rondodan geçirerek kaba ilave ediyoruz. 1 yemek kaşığı balı da ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Dilerseniz bal yerine kuru meyve çeşitleri de kullanabilirsiniz. Eminim o şekilde daha lezzetli olacaktır. Hazırladığımız karışımdan yağlı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize kaşık yardımıyla kurabiyeler yapmaya başlıyoruz. Biraz sıvı bir karışım olduğundan elimizle şekil vermiyoruz. Kaşıkla tepsiye bırakıp üstlerini azıcık eziyoruz. Önceden 190 derecede ısıttığımız fırınımızda 10-15 dk kontrollü olarak pişiriyoruz. Kızarmaya başladıklarında fırını kapıyoruz. İşte kolay ve diyetinizi bozmayan nefis kurabiyeleriniz hazır, afiyet olsun!

15 yorum :

  1. Bir hevesle yulaf ezmesi almıştım, rafta boynu bükük duruyor. Bu tarifi deneyeyim bari, bir işe yarasın :) Çok teşekkürler canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kuru meyve koymadan yaptım o yüzden pek güzel olmadı, bir de kurabiye gibi ağızda yayılan bir yapısı olmuyor o yüzden tadını beğenmeyebilirsiniz. Yulaf ezmesini ben kahvaltılarda tahıl gevreği, süt ve yumuşak meyveleri dilimleyerek tüketiyorum çok güzel oluyor canım. Öğlen de yoğurtla birlikte yiyorum çok hoşuma gidiyor, kabak çekirdeği gibi bir tadı var :) Diyetteyken kurabiye ancak bu kadar oluyor :D

      Sil
    2. cok isime yarayacak bir tarif. Cok guzel gorunuyor elinize saglik

      Sil
  2. Ay resmen misafir ağırlamamak için diyete girdi kadın :))) gelmiycem korkma çık şu diyetten :)) Bak bende bunun gibi bir tarif vereyim sana. Akşam üstü yiyiyorum bende.
    1 çay baradağı süt 2 yumurta ve aldığı kadar yulaf kepeği ve yulaf. İçine ceviz, kuru üzüm ve kayısı ilave et. Muhteşem oluyor ve ufacık bir parça bile yesen acayip tok tutuyor. Muzlu olanını yedim ama yumuşattığı için kurabiyeyi ben pek sevmedim. Ben daha kıtır seviyorum belki ondandır. Öpüyorum sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ya yorumun beni yine çok güldürdü :D Verdiğin tarif güzele benziyor bir denemek lazım, sen beğendiysen güzeldir bence :D Bu ara zaten damak zevkim değişmeye başladı. Eskiden lezzetsiz dediğim şeyler lezzetli gelir oldu, kızartmadır çikolatadır ilgimi çekmemeye başladı :d Benim bu halimi gören dünyanın sonu geldi sanabilir, çünkü ben küçükken yiyip yiyip şiştikten sonra yerde yuvarlanıp mideme yer açan ve yine yemeye devam eden kızım :D Tarif için teşekkür ederim ben de ^-^

      Sil
  3. gunlerdir baslicam ha bugun ha yarin diye doye agustosun ortasi geldi :) diyet degilde kurabiye fikri daha hos :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de detoks tarifi gördüm öyle başladım diyete 6 gün oldu devam ediyorum bakalım dayanabildiğim kadar dayanacağım. Bence diyet yapmak istiyorsanız ertelemeyin. Ağustos olsun, olsun sağlıklı olmak ve aynanın karşısına geçince kendinizi istediğiniz gibi görebilmek için birazcık beslenme alışkanlığı değiştirmek fazla bir şey değil :D Bir de bloga yazınca bunu daha bir kararlı oluyor insan, hani insanlara diyete başladım diyince bırakılmıyor kararlılık ve azmini görsünler istiyorsunuz eğerdiyet kararı alırsanız mutlaka blogunuzda duyurun :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Diyete başlama kararı alırsanız tavsiye ederim :D Ballı değil de kuru meyveli deneyin. Tam kurabiye gibi kıtır kıtır ve dağılan bir yapısı yok çünkü. Yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Diyet kurabiye hiç yapmadım bana kurabiye olsunda her türlü yaparım çok seviyorum :)) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) Kurabiye tarifleri çok eğlenceli geliyor bana şekil vermesi falan bir de pratik oluyor hemencecik hazırlanıyor. Bu tarif en kolayı sanırım çünkü içerisinde kilo yapacak bir şey yok :D Elle yoğurmaya da gerek yok, denerseniz kuru meyvelerle deneyin :)

      Sil
  6. yulaf bol bol bende bulunur, çayın yanınada yapayımda bunu tam olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yulaf artık evimizin olmazsa olmazı oldu :)) Afiyet olsun canım :)

      Sil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.