12 Ocak 2016 Salı

321 Poğaça Tarifi

321 pogaca tarifi, 3-2-1 poğacası, pogaca tarifleri,3 2 1 pogaca

İsmini ölçüsünden alan bu poğaçalar çok pofuduk ve çok leziz! En sevdiğim poğaça tarifinin bu olduğunu söylemem gerek. Bu kadar lezzetli olmasının yanı sıra yapılışı da çok pratik. Hadi o zaman hemen tarife geçelim !

Malzemeler

Hamur İçin:
  • (3) paket kabartma tozu
  • (2) bardak yoğurt
  • (1) bardak ayçiçek yağı
  • 5 bardak un
  • 2 çay kaşığı tuz
İç Malzemeleri:
  • 5-7 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
Dış Malzemeleri:
  • 1 su bardağı galeta unu

Yapılışı:

Derin bir hamur kabına 2 bardak yoğurdumuzu ve 1 bardak yağımızı döküyoruz. 3 paket kabartma tozumuzu da ilave edip unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Tuzumuzu ekliyoruz. Hamurumuz elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde, yani kulak memesi kıvamında olduğunda hazır demektir ve hemen streç filmle üstünü kapayıp 30 dk kabarması için dinlendiriyoruz. Bu sırada patateslerimizi soyup haşlıyoruz. Bir tavada yarım çay bardağı yağımızı kızdırıp ince ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşip kokusu çıkmaya başladığı an 1 kaşık domates salçamızı ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz. Patateslerimiz haşlanınca suyunu süzüp çatalla veya patates ezeceği ile eziyoruz. Kavurduğumuz salçalı soğanı patateslerimize ekleyip, tuzunu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz.  Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp avcumuzda düzlüyoruz. Ortasına hazırladığımız patatesli harcı ekleyip kapatıyoruz. Yuvarlayıp galeta ununa buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize hamurun kapattığımız tarafı alta gelecek şekilde sıra sıra yerleştiriyoruz. En son önceden ısıttığımız fırınımıza koyup pişiriyoruz. Pişme süresi 20 dk gibi bir süre. Siz yinede gözlemleyerek kontrol edin. Çünkü pişme süresi hamurunuzun büyüklüğüne,fırınınıza ve birçok etkene bağlı olarak değişecektir. Poğaçalardan birinin pişip pişmediğine bıçak yardımıyla bakarakta anlayabilirsiniz. Hamur bıçağa yapışıyorsa biraz daha pişmesi gerektiği anlamına gelir. Poğaçalarımız artık hazır ve sunuma hazır hale getiriyoruz. Yanına da bir çay demledik mi keyfimize diyecek yok :) Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.