21 Ocak 2016 Perşembe

Kremalı Brokoli Çorbası


Kremalı brokoli çorbasını hala denemediyseniz kesin olarak brokoliyi sevmediğinizi söyleyemezsiniz. Çünkü bu tarifle brokoli bambaşka ve eşsiz bir tada bürünüyor. Krema ise bu çorbaya yumuşacık bir doku kazandırıyor. Bu çorbayı tattıktan sonra artık hergün bir brokoli çorbası olsa da içsek diyeceksiniz.
 Çok sağlıklı bir çorba tarifi ve içerisine krema, tuz ve baharat koymadığınız takdirde küçük bebeklerinize de içirebilirsiniz. Hadi o zaman hemen tarife geçelim!

Malzemeler

  • 1 adet 500-800 gr brokoli
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet orta boy patates (patatesleriniz çok küçükse 2 tane)
  • 1 paket krema
  • Sıcak su (çorbanın ana suyu)
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Brokolilerimizi karnıbahara benzer şekilde temizliyoruz. Su dolu bir kapta bekletiyoruz.  Soğanımızı ve kabuklarını soyduğumuz patatesimizi doğruyoruz. Tenceremizde zeytinyağımızı kızdırıp öncelikle soğanları kısık ateşte kavuruyoruz. Brokolilerin suyunu süzüp, patateslerle birlikte tenceremize ekliyoruz. Sıcak suyumuzu brokolilerin hizasına gelecek kadar tencereye döküyoruz. Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapayıp kısık ateşte kendi hallerinde yumuşamasını sağlıyoruz. Brokoliler yumuşadığında sebzelerimizi mikserden geçiriyoruz. Tuzunu, dilediğimiz baharatları ve kremamızı ilave edip tekrardan orta ateşte kaynatıyoruz. Kıvamı çok koyu olursa biraz daha sıcak su ekliyoruz. Kıvamı çok sulu olursa biraz daha kaynatarak koyulaşmasını sağlıyoruz. Kıvamı olunca servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!

NOT: Çorbanın sadece en üstünü süslemek amacıyla biraz kavrulmuş havuç ekledim. Çorbaya havuç eklemememin sebebiyse havuç tadının brokoli tadının önüne geçmemesini sağlamak.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.