9 Ocak 2016 Cumartesi

Plaska Tarifi

plaska tarifi, plaska nasil yapilir, pırasalı tarifler

Malzemeler


  • 600 g pırasa (yuvarlak dilimlenmiş)
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 g böreklik peynir
  • Yarımdan çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • Yarım çay bardağından biraz fazla ayçiçek yağı
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (dilerseniz)

Yapılışı: 

Fırınımızı önceden ısınması için 200 dereceye ayarlıyoruz. Tavada zeytinyağı ve ayçiçek yağımızı kızdırıp, pırasaların yeşil kısımlarını 1 parmak kalınlığında dilimleyip tavamıza ilave ediyoruz. 2-3 dk yüksek ateşte pişirdikten sonra 1 çay kaşığı tuzu ve peynirlerimizi ekleyip 10 dk boyunca kapağı kapalı ve kısık ateşte pişiriyoruz. Dilerseniz 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Pırasalar pişerken karbonatı 3-4 damla limon suyuyla köpürtüyoruz. Mısır unu, yoğurt ve sütü bir kapta karıştırıyoruz. En son köpürttüğümüz karbonatı ilave ediyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Daha sonra güzelce yoğuruyoruz. Cam fırın kabını yarım çay bardağı kadar ayçiçek yağı ile yağlıyoruz. Hamurun yarısını kabımıza güzelce yerleştiriyoruz. Eşit bir şekilde yayıyoruz. Arasına hazırladığımız peynirli pırasalı karışımı yayıyoruz. Geriye kalan hamuru 1 bardak suyla cıvık bir hal alana kadar karıştırıyoruz ve pırasaların üzerini kapayacak şekilde döküyoruz. 180-200 derecelik fırında 50-55 dakika kadar altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!

4 yorum :

  1. Değişik bir tarif, pırasa sevdiğim için daha da ilgimi çekti, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, pırasayı seviyorsanız mutlaka deneyin derim. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Çok beğendim tarifi denemek istedim:)))
    Elinize sağlık. Fırında Mücver yapıyorum onu andıriyor. Bayılırım hmmm...
    Ben de sizi beklerim Sayfamı ziyarete..
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücver çok sevdiğim bir tariftir. Fırında mücver hiç denemedim, hep tavada yapıyorum ben. Fırında da deneyeyim bakayım bir gün. Eminim çok güzeldir. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tariflerim mailinize gelsin mi ?

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.