21 Ocak 2016 Perşembe

Havuç Mezesi Tarifi

havuc mezesi, havuç mezesi, yoğurtlu havuç mezesi, havuç mezesi tarifi
Bu meze hangi yemeklerin yanına yakışır?:
Havuç mezesi, et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Fakat birçok yemeğin yanında da iyi gidecektir. Yoğurtlu ve sarımsaklı olduğu için makarna gibi tariflerde de kullanabilirsiniz.

-Bu tarifi ilk kez yapmayı denedim ve ilk kez tattım. Çok ama çok lezzetli ve bolca C vitamini içeriyor. Yapılışı da çok pratik. Mutlaka denemelisiniz diyorum ve hemen tarife geçiyorum !

Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 9-10 kaşık yoğurt
  • Mayonez
  • 3 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Havuçları güzelce soyup rondodan ya da rendeden geçiriyoruz. Tavamıza 2-3 kaşık zeytinyağı koyup kızdırıyoruz. Havuçları ilave ediyoruz. Güzelce kavuruyoruz ve 3 diş sarımsağı da rendeleyip havuçlarımıza ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Havuçlar yumuşayınca tuzunu ilave ediyoruz ve biraz soğuması için bekletiyoruz. Yoksa yoğurdumuz kesilebilir. Ilıdığında bir tabağa alıp yoğurt ve dilediğimiz kadar mayonez ekliyoruz. Ne kadar mayonez ekleyeceğiniz sizin damak zevkinize göre değişecektir. En son servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun! 

NOT: Ben bu mezeyi çok beğendim fakat içerisinde ufalanmış fındık veya ceviz olursa daha da lezzetli olacağını düşünüyorum. Eğer evinizde fındık veya ceviz varsa bence mutlaka eklemelisiniz.


4 yorum :

  1. Yogurtlu salatalara bayılırım havuç da çok güzel oluyor elinize sağlık:)))
    Ben de beklerim sayfama Katılırsaniz cok sevinirim.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Tabii katılırım, siz de benim bloguma katılırsanız çok sevinirim.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık en sevdiğim mezelerden biridir havuç mezesi.Çok pratik ve lezzetli ben genelde mayonezsiz,dereotlu ve cevizli yapıyorum.Tabiki evde ne o an ne varsa duruma göre değiştiriyorum eklediklerimi.Güzel paylaşım için teşekkürler,takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz için çok teşekkürler, mayonez biraz kilo alımına sebep olduğundan dereotu ve ceviz çok daha sağlıklı ve lezzetlidir eminim. Bloguma katılmanıza çok sevindim, sağolun :)

      Sil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.