17 Şubat 2023 Cuma

El Yapımı Pizza Tarifi

 

Evde yapabilceğiniz dışarıda yediğiniz pizzadan daha lezziz yumuşacık , bol malzemeli tarifle karşınızdayım. İlk denediğimde daha bol malzemeli yapmıştım ve annem bir daha dışarıdan sipariş etmeyelim dediğini hatırlamaktayım. Tadı hala damağımızda. İkinci denememde daha çok hamur çıkmıştı fazla mayaladığım için 3 tane büyük pizza elde etmiştim ve 5 kişiye fazlasıyla yetmişti. Bu eşşsiz lezzeti arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmanız dileğiyle :)

Hamuru için Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • yarım çay bardağı ayçiçek yağı dilerseniz zeytinyağı


Sosu için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • kaşar veya mozeralla  
  • mısır-zeytin-mantar-sucuk-biber (istediğiniz malzemeler)


Yapılışı
Hamurunu yapmak için başlamadan önce malzemelerimizi oda sıcaklığında tutmamız gerekmektedir.
2 su bardağı unumuzu yoğurma kabımızın içine alıp, tuz ve kuru mayayı ekleyip karıştırıyoruz. Yoğurma kabımızın ortasındaki unu çukur oluşturucak şekilde açıyoruz ve içine havuz oluşturucak şekilde süt , su ve yağı ekleyip karıştırıyoruz. Karıştırırken etraftan alıp ortaya doğru karıştırırsanız daha doğru bir karıştırma tekniği olur. Daha sonra hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Kullandığınız un 5 su bardağını geçebilir hamurunuzun kıvamına bağlı. Yoğurduktan sonra yoğurma kabımızın etrafını streç film yoksa kabın genişliğinde bir tabak da kullanarak kapayabilirsiniz. Mayalanması için oda sıcaklığında yarım saat dinlenebilir. Kabarması için dilediğiniz kadar mayalamaya bırakabilirsiniz ben 2 saatten fazla mayalamıştım daha çok hamur elde etmiştim. Hamurumuz kabardıktan sonra boş bir masaya çok az bir un serpip uzerine 3 parçaya böldüğümüz hamurun bir parçasını alıp oklavayla yuvarlak şekilde açıyoruz. Bu sırada önceden fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz. Hamurumuzun üzerine hazırladığımız salça sosunu ve diğer malzemeleri istediğiniz şekilde ekleyip yerleştiriyoruz. Pizzamı yağlı kağıt serdiğim tepsimde malzemeleri ekliyorum diğer türlü tepsiye koymakta zorlanabilirsiniz. Fırında yarım saat boyu pişirdikten sonra üzerine bir miktar daha kaşar ekliyorum. Enfes pizzamız hazır afiyet olsun :)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.