Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet marul
- 4-5 dal taze soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 limon
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Yapılışı:
Derince bir kapta bulgurlarımızı 2 su bardağı kadar sıcak suyla ıslayıp üstünü kapıyoruz. Kabarana kadar bekletiyoruz. Marul, maydanoz, taze nane ve taze soğanımızı ince ince doğruyoruz. Bulgurumuzu biber ve domates salçasıyla homojen bir görünüm elde edene kadar karıştırıyoruz. Doğradığımız yeşillikleri ilave edip, tuz ve baharatlarla lezzetlendiriyoruz. Son dokunuş olarak limon suyu ekliyoruz ve karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.