24 Ocak 2016 Pazar

Muzlu Pudingli Kurabiye

muzlu pudingli kurabiye, muzlu kurabiye, pudingli kurabiye

Muzlu pudingli kurabiye çay saatlerinizin yıldızı olacak. Daha hamurunu yoğururken bile muz kokularını duymaya başlıyorsunuz. Hatta çiğ hamurunu tattım o bile mükemmeldi. Mutlaka denemelisiniz. Bu tarifi çilekli, çikolatalı, antep fıstıklı pudinglerle de yapabilirsiniz. Bu tariften ben 15 adet kurabiye çıkardım. 

Malzemeler

  • 1 paket muzlu puding
  • 2 bardak kadar nişasta
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet şekerli vanilin
  • 125 gr margarin (teremyağ gurme kaymaklı kullandım)
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için: 
  • Pudra şekeri

 Yapılışı:

muzlu pudingli kurabiye, pudingli kurabiye, muzlu kurabiyeHamur kabımıza oda sıcaklığında yumuşamış margarinimizi elimizde biraz parçalıyor ve un hariç diğer malzemelerimizi ekliyoruz. Muzlu pudingimizi de toz halinde ekliyoruz. Hepsini güzelce yoğuruyoruz ve hamur elimize yapışmaya başladığında unumuzu ilave ediyoruz. Hamurumuz ele yapışmayıp, şekil alacak (kulak memesi kıvamında) olduğunda hazır demektir. Koyduğunuz nişasta miktarına göre unun miktarı da değişecektir. Eğer 2 buçuk bardak nişasta koyduysanız una gerek olmayabilir. Fırınımızı 150 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz. Önceden ısıtmazsak kurabiyelerimizde istediğimiz sonucu alamayız. Tepsimize pişirme kağıdı serip hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyoruz. Birbirlerine çok yakın dizmeyin, yoksa kabarınca birbirlerine değiyor ve yuvarlaklığını biraz bozuyor. Kurabiyelerimizi fırına koyup yaklaşık 15 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz. Üzeri kızarmadan fırından alıyoruz. Kurabiyelerimiz soğudunda üzerine pudra şekeri serpiyor ve sunuma hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!

NOT: 125 gr margarin yaklaşık 8 yemek kaşığı margarine denk geliyor. Teremyağ gurme kaymaklı kullanırsanız tam ortadan böldüğünüzde de 125 gr margarin elde edeceksiniz. Paketin üzerinde gr ölçeği bulunmakta.

8 yorum :

  1. Efsane görünüyor acaba nasıldır tadı ? Aldım tarifi anneme yaptırırım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım tadını da görüntüsü kadar beğenirsiniz. Muzlu pudingi seviyorsanız bu kurabiyeleri de seveceksiniz bence. Afiyet olsun.

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. mımmmm yine harika bi lezzet😍

    YanıtlaSil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.