Bu tarifi daha önce muzlu pudingle deneyip paylaşmıştım ve tatlarına bayılmıştım. Fakat bu tariften 24 adet kurabiye çıkardım, önceki tarifte 15 adet kurabiye çıkarmıştım. Bu sefer daha fazla kurabiye çıkarmamın sebebi ise nişasta ve un miktarıdır. Bu tarifte un kullanmadım.
Çilekli pudingli kurabiyelerin tadı da kokusu da muhteşem. Pembiş pembiş olan bu kurabiyeleri yapmak istiyorsanız işte tarifi!
Malzemeler
- 1 paket çilekli puding
- 2 paket bizim mutfak buğday nişastası
- 125 gr margarin (teremyağ gurme kaymaklı)
- yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 adet yumurta
Yapılışı:
Hamur kabımıza tüm malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Yalnız margarinin oda sıcaklığında erimiş olması gerekiyor. Hamurumuz elimize yapışmayacak, kulak memesi kıvamına geldiğinde hazır demektir. Fırınımızı 150 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz ve fırın tepsimize pişirme kağıdımızı seriyoruz. Hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsimize diziyoruz. Aralıklı dizmeye özen gösteriyoruz yoksa kabarınca birbirlerine yapışabilir. Ben bu yüzden 2 tepsi kullandım. Tüm kurabiyeleri dizince fırına koyup 15 dk kontrollü olarak pişiriyoruz. Üzerine dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!
NOT: Antep fıstıklı, çikolatalı ve muzlu puding çeşitleriyle de bu tarifi deneyebilirsiniz.
ellerinize sağlık, bende beklerim sevgiler.
YanıtlaSilellerinize sağlık, bende beklerim sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, elbette!
SilBu tarifi ilk kez görüyorum ve çok hoşuma gitti :)) çilekli puding ve kurabiyeler düşününce bile şahane çayın yanın da ne güzel gider :) ellerine sağlık
YanıtlaSilYapılışı gerçekten kolay ve özellikle daha yemeye başlamadan çilek kokusu geliyor mutlaka deneyin derim :) Yorumunuz için de teşekkür ederim, yorum geldiğini gördükçe çok mutlu oluyorum :)) Tekrar beklerim...
SilMəndə mi bişirsəm bundan. Məqsəd əlbəttə sirf yeməkdir, yoxsa hər gün mətbəxdə olan biri deyiləm :D Çox ləziz görünür. Olsa da indi çayla içsəm dedirtdi :)
YanıtlaSilÇayın yanında gerçekten harika oluyor, tavsiye ederim :)) Çok teşekkürler yorumunuz için, denediğinizde görüşünüzü bildirirseniz çok sevinirim :)
Sil