Bu tarifi annem yaptı ve çok hoşuma gitti. Çok pratik ve inanılmaz lezzetli olan bu tarifin ismini kesme hamur yemeği olarak adlandırdık ama tam olarak bir ismi var mı bilemiyorum. Böyle hamurlu tariflere, hamur işlerine bayılıyorum. Karabiberi bol kullanırsanız çok çok daha lezzetleniyor. Ee o zaman hemen bu enfes tarifi anlatmaya başlıyorum!
Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 adet yumurta
- 4-5 bardak un
- Aldığı kadar su
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Hamur kabımıza un, yumurta ve suyu ilave edip 1 çay kaşığı da tuz ekleyerek güzelce yoğuruyoruz. Hamuru merdane ile açıp kare kare kesiyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp kızdırdığımız yağda kavuruyoruz. Salçasını da ekleyip iyice kavurduktan sonra tencerenin yarısına kadar sıcak su ekleyip hamurlarımızı içine atıyoruz. Yemeğimiz kaynarken 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz. Pişince servise hazır hale getiriyoruz. Benim gibi dere otu, kırmızı biber ve pul biberlerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Elinize sağlık canım! Sarımsaklı yoğurt dökülse mantı işlevi bile görebilir :) ❤
YanıtlaSilEvet çok haklısın, sarımsaklı yoğurdun yanı sıra minik köfteler falan da eklenip geliştirilebilinir mantı gibi. Bu haliyle bile çok lezzetli :) Çok teşekkür ederim canım ❤
SilBenimde ilk aklıma sarımsaklı yoğurt geldi cok güzel bir yemek bende cok severim :)
YanıtlaSilSarımsak demek bile beni acıktırıyor ya :D Çok seviyorum sarımsaklı olan her yemeği :))
SilElinize sağlık çok güzel görünüyor en kisa zamanda deniyecem:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, afiyet olsun o zaman :))
SilEllerinize sağlık :) Benim gibi hamur canavarına 2 tabak anca yeter :))
YanıtlaSilÇok teşekkürler ❤ Ayy ben de hamur canavarıyım 😁
Sil