Salçalı sosis kahvaltılarda en sevdiğim, hem hazırlaması hem de pişirmesi çok pratik bir tariftir. Salçasına ekmek banmak en büyük hobilerimdendir. Tavada cızır cızır kızarmış salçalı sosislerin ağızda bıraktığı o sulu tat hiç bitmesin isterim. Çok kolay bir tarif olmasına rağmen blogumda bulunmasını istedim ve hemen tarifime geçiyorum :)
Malzemeler
- 1 paket namet 5'li sosis
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Yağı tavada kızdırıp daire şeklinde doğradığımız sosisleri kavuruyoruz. Sosisler biraz kızarınca salçasını ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Ardından sosislerin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz ve biraz kaynatıyoruz. Tuzunu da ilave edip servise hazır hale getiriyoruz. Nefis mi nefis salçalı sosisimiz hazır, afiyet olsun!
çok severim. ama ben sosisleri kızartmadan yapıyorum ve baharat ekliyorum çok lezzetli oluyor.:)
YanıtlaSilSosisi çiğ bile yerim ya o derece severim :)) Bir de sosislerin kenarlarını artı şeklinde kesip de yapınca çok güzel oluyor. Yorumun için teşekkürler canım :)
SilGenelde hep yapıyorum baharat ekliyorum pratik ve güzel :)
YanıtlaSilBen baharat eklemiyorum, bir dahakine ben de ekleyeyim bakayım eminim öyle de çok lezzetlidir :)) Teşekkürler :)
SilZararlı şeyler hep lezzetli yaa ❤
YanıtlaSilEvet bence de öyle, çok nadir de olsa sağlıklı ve güzel yemekler de var ama ne kadar kilo yapıyorsa o kadar lezzeti artıyor canım ya ahaha :))
Silgüzel bir alternatif veya atıştırmalık, arada ben de yapıyorum, ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım, ben kahvaltılarda çok seviyorum ve ne zaman sosis alsam hep bu tarifte kullanıyorum :))
Sil