Karnıyarık benim en sevdiğim yemeklerden biridir. Patlıcan ve kıyma ile yapılan her yemek zaten çok güzel oluyor. Bu tarifi diyete başlamadan önce yapmıştım fakat paylaşmayı unutmuşum. Paylaşmak şimdi nasip oldu. Közlenmiş karnıyarık tarifi alıştığımız alaca alaca soyulmuş karnıyarıktan çok farklı. Közlenmiş patlıcanın enfes tadıyla daha da lezzetlenen bu tarife eminim bayılacaksınız.
Malzemeler
- 6 adet közlenmiş patlıcan
- 1 adet soğan
- 500 gr kıyma
- 4 diş sarımsak
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 demet maydanoz
- Tereyağı
- 2-3 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanları ocakta güzelce közlüyoruz. Kıymayı kızdırdığımız zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kıymayla harmanlıyoruz. İnce ince doğradığımız biberleri ve rendelediğimiz sarımsakları ekliyoruz. Biberler de pişince 2 su bardağı kadar doğranmış domates ekleyip güzelce suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Doğradığımız maydanozları, tuz ve baharatlarını ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Fırın tepsimize patlıcanları yerleştirip ortalarını kesiyoruz. Közlenmiş olduklarından çok kolay açılacaklar. İçerisine hazırladığımız harçtan doldurup alt kısmı domates dilimiyle kapatıyoruz. Her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı dilimi bırakıyoruz.
Sıcak su ve salça ile sosumuzu hazırlıyoruz ve karnıyarıkların yarısına gelecek şekilde karnıyarıkların etrafına döküyoruz. Üzerine dökmüyoruz yoksa kıymalar çıkabilir. Artan domates dilimlerini de içerisine dizebilirsiniz. Karnıyarığımızı 180 derece fırında 15-20 dk güzelce pişiriyoruz. Pişince sunuma hazır hale getiriyoruz, afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.