Islak kek sevmeyen var mı? Sevenlerinin çok olduğunu düşündüğüm ıslak kek yapılışı çok kolay ve bir o kadar da harika bir tatlı alternatifi. Kekini vanilyalı olarak yaparsanız çift renkli hoş bir görüntüsü oluyor hem de oldukça hafif oluyor. Tabii tercihe göre kakaolu da yapabilirsiniz. Üzerini hindistan ceviziyle süsledim, siz yine kendi zevkinize göre fındık, fıstık ile süsleyip lezzet katabilirsiniz. Sütlü çikolata yerine bitter kullanabilirsiniz ya da ikisi karışık yapabilirsiniz. Eğer kekinizin ortası bazen çiğ kalıyorsa mikrodalgada 5 dk çevirmeniz tavsiyemdir.
Malzemeler
Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
- Margarin (kabı yağlamak için)
Sosu ve Üzeri İçin:
- 1 su bardağı süt
- 2 paket sütlü çikolata (80+80 gr)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (parlaklık sağlar)
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurtayla şekeri köpürünceye kadar hamur kabında çırpıyoruz. Sıvı yağ, süt ve vanilini ekleyip tekrar çırptıktan sonra kabartma tozunu ve unu ilave ediyoruz. Tüm hamur karışımını güzelce çırptıktan sonra margarinle yağladığımız bor cama eşit şekilde döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz. İlk 15 dk fırın kapağını açmıyoruz. Kekimiz pişince sos yapımına geçiyoruz. Sütü küçük bir tencerede ısıtıp çikolatayı parça parça ilave edip eritiyoruz. 2 yemek kaşığı yağı da sosun parlak görünmesi için ilave ettikten sonra koyu bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ocağı kapayıp sosu biraz ılıttıktan sonra kare kare kestiğimiz kekimizin üzerine kaşık yardımıyla döküyoruz. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!
gü
YanıtlaSilsevdiğim lezzetlerden birisidir :) ellerinize sağlık. henüz keşfettim takipteyim ve beklerim :)
Öyle mi, çok teşekkürler iyi ki geldiniz. Ziyaret edeceğim mutlaka :)
SilÇok lezzetli görünüyor eline sağlık canım 😊
YanıtlaSilGöründüğü kadar da lezzetliydi denemenizi öneririm, çok teşekkür ederim.
Sil