Arnavut ciğerini bir de bu tarifle deneyin. Sonuç gerçekten enfes! Normalde pek ciğer seven biri değilimdir fakat bu şekilde maydanozlu,soğanlı ve patatesli olunca bambaşka bir lezzet damaklarla buluşuyor. Kesinlikle denemelisiniz diyor ve hemen tarifime geçiyorum!
Malzemeler
- Yarım kilo kuzu ciğeri
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 bağ maydanoz
- 2-3 su bardağı un
- Ayçiçek yağı
- Yarım limon
- Tuz
Yapılışı:
Soğanları ince ince uzunlamasına doğruyoruz ve bir tabağa alıyoruz ve acısını almak için az biraz tuzla ovuyoruz. Patatesleri küp küp doğruyoruz ve kızartmak için bir köşede bekletiyoruz. Maydanozları da güzelce doğrayıp yarım limonun suyuyla ovuyoruz. Kızartma tenceremizde yağımızı kızdırdıktan sonra önce patatesleri kızartıyoruz. Patateslerin hepsi kızardıktan sonra geniş bir tabağa alıyoruz. Ardından ciğerleri una bulayıp eliyoruz. Böylece fazla undan arınmış olacaklar. Ciğerleri kızartma işlemine başlayıp hepsini güzelce kızartıyoruz. Hepsi kızarınca patateslere ilave edip soğanı ve maydanozları da ilave ediyoruz. Hepsini güzelce karıştırıyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!
NOT: Ciğerleri yıkamıyoruz. Soğanları kızartmıyor, çiğ olarak koyuyoruz.
Ben pek severim, of of...
YanıtlaSilYorumunuz için çok teşekkür ederim, bloguma katılırsanız çok sevinirim :))
Sil