Güneşin kavurduğu şu yaz günlerinde buz gibi ev yapımı bir limonata içmek çok keyifli olur. Sıcakları daha çekilir hale getirip içimizi ferahlatan bu içecek, C vitamini deposu olmasıyla enerji verecektir. Güneşin ultraviyole ışınlarından oluşabilecek katarakt riskine karşı da korur. Sakinleştirici bir etkisi vardır. Bu kısa bilgilendirmeden sonra gelin size bu çok lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı limonata tarifimi anlatayım.
Malzemeler
- 4 adet limon
- Soğuk su
- Toz şeker
Yapılışı:

Fakat limon kabuğunun altında olan beyaz kısımları almamaya dikkat edelim, sadece sarı kısımları kullanacağız.
Yoksa limonata acı olabilir.
Daha sonra limon kabuklarını derin bir kapta şeker ile karıştıralım.
Dilerseniz elinizle kabuk ve şekerleri ovuşturarak (eldiven kullanmanızı tavsiye ederim), dilerseniz bir gece önceden kabukları şeker ile bir kapta bekletebilirsiniz.
Böylece uğraşmanız gerekmez, kabuklardaki aroma şekere geçecektir.

Üzerine limonların suyunu sıkıp su ilave ediyoruz ve süzgeç yardımı ile sürahiye dolduruyoruz, sürahinin boyutunca su ilave ediyoruz.
Tadına göre şekerini ayarlıyoruz.
1 saat kadar dolapta hem soğutup hem de dinlendirerek lezzetlenmesini sağlıyoruz. Dilerseniz bu tarifi 3 limon 1 portakal ölçüleriyle de yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.