Kabak kızartması yine çok sevdiğim yemekler arasından, çıtır çıtır yapıldı mı tadından yenmez. Beni bu tarifle tanıştıran teyzemdir. Köyden gelen büyük kabaklarla yaptığımız da oldu ve sarımsaklı yoğurt, domates sosu eşliğiyle enfesti. Kabakların çıtır olmasını sağlayan en önemli püf noktasını şimdi sizlere anlatacağım.
Malzemeler
Yapılışı:

İşe sarımsaklı yoğurdu hazırlamak ve domatesleri rendelemekle başlarsanız servisi sıcak yapmanız kolaylaşır. Sonra kabakları yıkayıp kabuklarını hafifçe soyuyoruz, yani çok derin kesmeyin. Daha sonra ince ince doğruyoruz, ne kadar ince olduğuna fotoğraftan bakabilirsiniz. Daha sonra tarifin kalbi olan çıtırlığı sağlamak için her dilimi kağıt havlu ile kuruluyor, fazla suyundan arındırıyoruz. Tavada yağı biraz kızdırdıktan sonra dilimlerin ön ve arka yüzlerini bolca unlayarak kızartma tavamıza atıyoruz. Bir yüzü pişince çatalı batırmadan çeviriyoruz ki yağ patlamasın. Diğer yüzünü de pişirdikten sonra havlu kağıt serdiğimiz tabağımıza koyuyoruz ve böylece kızartmanın fazla yağından kurtuluyoruz. Daha sonra derhal 1 kaşık kadar sıvı yağ eklediğimiz bir tavada başta rendelediğimiz domatesleri pul biber ile sos haline getiriyoruz. Görseldeki gibi sosları yan kısma alarak servis edebilir, ortadaki kabakların sıcaklığını koruyabilir ve yoğurtla beklerken yumuşamasının önüne geçebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.