Gerçekten de dışarıdan sipariş etmeye hiç gerek yok, hemen evinizde yapabileceğiniz pratik bir tarif. Ben de ilk kez denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım. Aslında bu tarifi yapalı biraz zaman geçti ve diyete başladığımdan bu tarz kızartmalara ara verdim fakat hatırladığım kadarıyla sizlere tarifi anlatacağım. Süt marineli çıtır tavuğu kesinlikle deneyin! Yağ çekmemesini sağladığınız takdirde çok beğeneceğinize eminim. Tadı hala damağımda dediğim lezzetlerden biri... Herkes size bunu nasıl başardığınızı soracak.
Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet yumurta (dilerseniz 2)
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
- Dışı için galeta unu
Yapılışı:
Tavuk göğsünü sudan geçirdikten sonra şeritler halinde doğradım. Bir kapta yumurta, un ve sütü baharatlar eşliğinde çırptım. Bu karışımın kıvamı biraz yoğun olmalı çok sulu olursa un katınız. Karışıma tavukları ekleyip biraz harmanladıktan sonra kapağını kapayıp buzdolabında 1 saat marine olmasını sağlıyoruz. Tavada kızdırdığımız yağa teker teker atmadan önce galeta ununa buluyoruz. Orta ateşte her iki yüzünün de kızarmasına dikkat ediyoruz.
Servis tabağına almadan önce kağıt havlu serdiğimiz bir tabakta yağını çekmesini sağlıyor ve servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!
Keyifli ve güzel bir blogunuz var.Sizi takip ettim,sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın...
YanıtlaSilhttps://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/