Bu tarif görüntüsü itibari ile bir pizzayı andırıyor. Hatta salça sürüldüğü takdirde kolay pizza tarifi bile olabilir. Kahvaltıda yediğimiz herşey içinde bulunduğundan çok doyurucu. Ben tadına bayıldım!
Trabzon ekmeğinde delikler bulunduğu için yumurtalar içerisine de yayılıyor ve böylece lezzet ekmeğinizin her köşesine ulaşıyor. Fakat siz başka ekmekler de kullanabilirsiniz. Hadi hemen tarife geçiyorum!
Malzemeler
- Trabzon dilim ekmeği (İkiye bölünecek)
- 5 adet çeri domates
- Sucuk
- Kaşar rendesi
- Beyaz peynir rendesi (Ezine peyniri kullandım)
- 1 avuç maydanoz
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet yumurta
- Margarin (Teremyağ gurme kaymaklı)
Yapılışı:
Tepsiye pişirme kağıdımızı seriyoruz ve ekmeklerimizi ikiye bölüp diziyoruz. Ben 8 dilimden yaptım. Ekmeklerimizin üzerine margarinimizden sürüyoruz.
Fırınımızı çabuk ısınması için 200 dereceye ayarlıyoruz fakat pişireceğimiz esnada 150 dereceye ayarlıyoruz.
Ardından biberlerimizi, maydanozumuzu ince ince doğruyoruz ve bir karıştırma kabına alıyoruz.
Çeri domateslerimizi dikey olarak 4'e bölüyor ve daireler elde ediyoruz.
Sucuklarımızı dilimliyoruz. Ben bazılarını tam bir daire olarak bazılarını ise bu daireleri ortadan ikiye bölerek kullandım.
1 kase kadar kaşar rendeliyoruz.
Beyaz peynirden de bu oranda rendeliyoruz veya elimizle ufalıyoruz. Ardından tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
Dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz, ben baharat eklemedim. Hatta tuz bile eklemedim çünkü peynirlerin tuzunun yeteceğini düşündüm. Hazırladığımız karışımı ekmeğimize kaşık yardımıyla döküyoruz. En üstüne tekrardan biraz kaşar rendeliyor ve fırına veriyoruz. 15-18 dk pişiriyoruz ve sunuma hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.