23 Ocak 2016 Cumartesi

Garnitürlü Pilav Tarifi

garnitürlü pilav tarifi, garnitürlü pilav, sebzeli pilav

Garnitürlü pilav tavuk,et,köfte gibi yemeklerin yanına çok yakışıyor. Eğer mümkünse havucunu,patatesini minik minik doğrayıp bezelyelerle kendiniz haşlarsanız daha iyi olacaktır. Fakat vakti olmayanlar ve çalışanlar için garnitür her zaman idealdir. Bu tarifte ben soğuk su kullanıyorum ve çoğu kişi buna şaşırıyor, lapa olacağını söylüyor. Fakat böyle bir şey söz konusu olmayınca fikirleri elbette değişiyor. Hadi hemen tarife geçiyorum!

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kavanoz garnitür
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1-1.5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Pirinçlerimizi bol suda güzelce yıkayıp süzüyoruz. Böylece nişastasından arınacak ve lapa lapa olmayacak. Tenceremizde tereyağımızı kızdırıp pirinçlerimizi ilave ederek biraz kavuruyoruz. 3.5 bardak su ekliyoruz. (sıcak su değil) Su ekledikten sonra sürekli karıştırmamaya özen gösteriyoruz, yoksa lapa olur. Tavuk bulyonu elimizde ufalayarak pilavımıza ilave ediyor ve tuzunu da ekleyerek çok az karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz. Suyu bitmesine yakın (üzeri göz göz olduğunda) yıkayıp süzdüğümüz garnitürleri ilave ediyoruz. Biraz karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Kapağını kapayıp yaklaşık 20 dk dinlenmesini bekliyoruz. En son bir kaseye pilavımızı koyup şekil vererek düz bir tabağa aktarıyor, servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.