Garnitürlü pilav tavuk,et,köfte gibi yemeklerin yanına çok yakışıyor. Eğer mümkünse havucunu,patatesini minik minik doğrayıp bezelyelerle kendiniz haşlarsanız daha iyi olacaktır. Fakat vakti olmayanlar ve çalışanlar için garnitür her zaman idealdir. Bu tarifte ben soğuk su kullanıyorum ve çoğu kişi buna şaşırıyor, lapa olacağını söylüyor. Fakat böyle bir şey söz konusu olmayınca fikirleri elbette değişiyor. Hadi hemen tarife geçiyorum!
Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kavanoz garnitür
- 3.5 su bardağı su
- 1 adet tavuk bulyon
- 1-1.5 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Pirinçlerimizi bol suda güzelce yıkayıp süzüyoruz. Böylece nişastasından arınacak ve lapa lapa olmayacak. Tenceremizde tereyağımızı kızdırıp pirinçlerimizi ilave ederek biraz kavuruyoruz. 3.5 bardak su ekliyoruz. (sıcak su değil) Su ekledikten sonra sürekli karıştırmamaya özen gösteriyoruz, yoksa lapa olur. Tavuk bulyonu elimizde ufalayarak pilavımıza ilave ediyor ve tuzunu da ekleyerek çok az karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz. Suyu bitmesine yakın (üzeri göz göz olduğunda) yıkayıp süzdüğümüz garnitürleri ilave ediyoruz. Biraz karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Kapağını kapayıp yaklaşık 20 dk dinlenmesini bekliyoruz. En son bir kaseye pilavımızı koyup şekil vererek düz bir tabağa aktarıyor, servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.