7 Temmuz 2016 Perşembe

Kolay Ev Mantısı Tarifi

ev mantisi tarifi, kolay ev mantisi tarifi, kolay ev mantısı tarifi

Mantıyı marketlerden hazır almaya bıktıysanız evde kendiniz de bu leziz ev mantısını çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Mantının en sevdiğim yanı üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı ya da salçalı sos dökülmesidir. Gerçekten mantının lezzetine lezzet katan en önemlü unsur diye düşünüyorum. Mantı kapatması zahmetli olsa da size pratik bir yol anlatacağım :) Açıkcası yarısını tek tek kapattım, yarısını da kolay yolla yaptım. Değişen bir şey olmadı, her iki türlü de tadı aynı ve şahane :) Öyleyse hemen tarifime geçiyorum.

Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardaktan az su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

İçi İçin:

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane ve kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:

Derin bir hamur kabında önce kuru malzemeleri karıştırıyoruz. Yumurtayı ilave edip yavaş yavaş su ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Elimize yapışmayacak bir kıvam almalı. Sert bile olabilir, kayseri mantısı bu şekilde sert olur. Soğanı rendeleyip suyunu iyice sıkıyoruz. Bu önemli, çünkü böylece daha lezzetli olacak. Kıyma ile soğan rendesini ve baharatları homojen bir karışım elde edinceye kadar güzelce yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru biraz dinlendirip hamurdan 3 beze ayırıp teker teker merdane ile açıyoruz. Hamuru ince açmaya özen gösterin, açarken unlamayı unutmayın. Mantıyı tek tek kapatmak istersek açtığımız hamuru minik karelere bölüyoruz. Ama eğer kolay yoldan yapmak isterseniz kıymayı en uca şerit halinde yerleştirin. Kıyma şeridini hamuru üzerine rulo yaparak kapatın ve ruloyu ufak ufak keserek minik mantılar elde edin. Bu şekilde ilerleyin ve mantıları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. Hazırlayınca 150-180 derece önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra makarna pişirir gibi ayçiçek yağı ve tuz ilave ettiğiniz sıcak suda haşlayın. Üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve tereyağını eritip baharatlayın. Mantılar pişince üzerine önce yoğurdu ardından da sosunu ilave edip servis edin. Afiyet olsun!

8 yorum :

  1. Ellerinize sağlık , gece bile affetmem yerim mantıyı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ev mantısını çok severim ben de ve kolay yoldan yapılınca tadından hiç bir şey kaybetmiyor deneyin mutlaka derim :)

      Sil
  2. harikasınnn yine çokk güzel olmuşşşş😍

    YanıtlaSil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.