Bu tarifi çok sevdim, bolonez sos çok nefisti. Mutlaka denemelisiniz, şahane bir lezzet! İçerisine biraz sirke de koyabilirsiniz, ben koymamayı tercih ettim. Sarımsak yerine sarımsak turşusu kullanarak sirkenin tadını zaten biraz almış oldu. Bu tarifi öv öv bitmez fakat sözü uzatmadan sizi bu enfes tarifle başbaşa bırakıyorum. :))
Malzemeler
Bolonez Sos İçin:
- 300-500 gram kıyma
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak (ben sarımsak turşusu kullandım)
- 1 yemek kaşığı salça
- Kekik, karabiber, pulbiber, tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Maydanoz veya fesleğen
Tagliatelle İçin:
Yapılışı:
Soğanları ince ince doğruyoruz. Sarımsakları ve havucu rendeliyoruz. Domateslerden 2 tanesini rendeliyoruz ve kalan domatesi ise kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Zeytinyağını tavada kızdırıp önce soğanları biraz kavurup ardından havuç ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra kıymamızı da ekleyip güzelce kavurup 1 yemek kaşığı salçayı ekliyoruz. Salça kavrulunca da domatesleri ekliyoruz. Pişerken biraz sıcak su ekliyoruz. En son baharatlarını ilave ediyoruz ve makarnamızı yapmaya başlıyoruz. Bol sıcak suyun içine biraz ayçiçek yağı ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip pakette yazan pişirme süresi kadar yani 7-8 dakika haşlıyor ve suyunu süzüyoruz. Biraz kapağı kapalı bir şekilde kendi suyunu çekmesini sağlayıp makarnamızı servis tabağına alıyor, üzerine bolonez sosumuzu ekliyor ve maydanoz yada fesleğen yapraklarıyla süslüyoruz. Afiyet olsun!
Güzel gözüküyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :))
Silbolonez sosu her türlü makarnada seviyorum ;)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevilmez mi ya çok leziz :)) Çok teşekkürlerr ^^
SilFavori makarnam :) Muhteşem gözüküyor!
YanıtlaSilCok lezzetli gorunuyor....
YanıtlaSilTeşekkür ederim Burcu hanım :)
SilEllerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Olsa da yesek :)
YanıtlaSilTeşekkürler :))
SilÇok severim elinize saglik.
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Sil