Rameni çok severim ve daha önceden başka bir ramen tarifi daha paylaşmıştım. Bu tarifi diğerinden çok çok daha beğendim. Zencefilin kokusu çok güzel bir tat veriyor. Yumurtayı da ramenin suyunda pişirmek yerine haşlayıpta koymayı tercih ettim hem bu şekilde daha şık durdu :)) Hemen bu lezzetli rameni nasıl yaptığımı anlatıyorum :)
Malzemeler
- 1 paket kıvırcık erişte
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 avuç taze soğan
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 adet et bulyon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kişi sayısı kadar yumurta
- Acı sos veya pulbiber
Soğanları ve biberleri ince ince doğruyoruz. Havucu jülyen doğruyoruz. Tencerede yağımızı kızdırıp soğanları kavuruyoruz. Ardından havuç ve biberleri de kavuruyoruz. İçerisine bolca sıcak su ekleyip, soya sosunu ve bulyonları ilave ediyoruz. Orta ateşte kaynarken 1 tatlı kaşığı kadar zencefil rendeliyoruz ve çorbaya ilave ediyoruz. Kişi sayısı kadar yumurtayı haşlayıp, kabuklarını soyarak 2 ye bölüyoruz ve servis tabaklarımızın bir köşesine alıyoruz. Tenceremize 1 paket kıvırcık erişteyi ekleyip 5 dakika boyunca pişiriyoruz ve servis tabaklarına suyuyla birlikte alıyoruz. Acı seviyorsanız suyuna acı sos veya pulbiber de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
bir ramen hastası olarak tarifnizi mutlaka deneyeceğim, elinize sağlık, çok teşekkürler <3
YanıtlaSilÇok sevinirim, teşekkür ederim ^-^
SilYumurtanın haslanmiş halini sevmiyorum ama ramen pek severim, ellerine sağlık ��
YanıtlaSilÇok teşekkür ederimm, mutlaka deneyinn :))
SilRamen ilk kez duydum. Çok ilginç geldi. Bulyonları katmadan denemeyi düşünüyorum. Eline sağlık canım ❤
YanıtlaSilTabii hatta kendi et ya da tavuk suyunuzu hazırlayıp ramene katarsanız daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır. Çok teşekkürler Emine hanım afiyet olsun :))
SilIlk defa duydum bu yemeği ve çok değişik geldi denenebilir.Eline saģlık
YanıtlaSilOldukça lezzetli bir tarif ve bizim damak tadımıza çok yakın, kesinlikle denemelisiniz. Yorumunuz için çok teşekkürler blogannem :))
SilAğzımın suyu aktı yemin ederim.. Ben iyisimi size yemeğe geleyim böyle olmayacak çünkü..
YanıtlaSilAhaha :D Yorumuna çok güldüm Yağmurcum, teşekkür ederim :))
Silacıktımm sanırım😍 enfes görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)))
SilEllerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Süslü :))
SilÇok güzel görünüyor, en kısa zamanda denemek istiyorum. Ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilDeneyin tabii, tadını da beğenirsiniz inşallah :)) Çok teşekkür ederim 😁
Silharika görünüyorr😋
YanıtlaSilÇok teşekkürler :))
SilRameni bilmiyordum.Ama deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Bloğunuza sevdicann'dan takiple geldim.Tanıştığımıza sevindim.Sevgiler.Ece ablanız:)
YanıtlaSilEce ablacım bloguma katılmana çok sevindim, hoşgeldin :) Güzel yorumun için teşekkür ederim, denediğinde beğenirsin inşallah afiyet olsun :)) Sevdicann da iyi ki var, iyi ki yazısında bana yer verdi. Sayesinde blogum daha aktif ve çok güzel yorumlar geliyor.
Silİlk defa duydum bu tarifi teşekkürler paylaşım için, elinize sağlık :)
YanıtlaSilFarklı tatlar arıyorsanız mutlaka deneyin derim :) Teşekkür ederimm :))
SilHiç tatmadım, vegan olanını deneyebilirim belki. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilVegan olanı da lezzetli olur bence suyuna sebzeler,zencefil ve soya sosu oldukça lezzet katıyor zaten :) Çok teşekkür ederim yorumunuz için :))
Silmavi papatyaaaa kimchi tarifi de yayınlar mısın basit şeylerden felan :))
YanıtlaSilYayınlarım tabi canım bu hafta içinde mutlaka :))
Sil