11 Mayıs 2016 Çarşamba

Kahvaltılık Pofuduk Ekmek

kahvaltilik pofuduk ekmek, kahvaltilik ekmek, pofuduk ekmek

Kahvaltılarınızı mis gibi kokan pofuduk bir ekmek eşliğinde etmeye ne dersiniz? El yapımı olduğundan hem içerisine ne konduğunu bileceksiniz hem de gönül rahatlığıyla yiyebileceksiniz. İşte bu leziz ve sağlıklı ekmeğin sırrını hemen paylaşıyorum!

Malzemeler

  • 1 paket Dr.Oetker instant kuru hamur mayası
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 4 buçuk su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Hamur kabımıza tüm malzemeleri ekliyoruz fakat unu bir seferde koymuyoruz. Ekmek hamurumuz ele yapışmayacak kıvama gelene kadar 4 buçuk su bardağı unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Hamurumuzu güzelce yoğurduktan sonra 40-45 dakika kadar üstünü kapatarak dinlendiriyoruz. Böylece fermante olarak kabaracaktır. Fırın tepsimize pişirme kağıdı seriyoruz. Hamurumuz kabarınca tekrardan yoğurup tepsimize koyuyoruz. Hamurumuzun üstünü biraz yağlayıp üzerine çay süzgeci yardımıyla biraz un sepeliyoruz. Üzerini hamur yoğurma kabımızı ters çevirerek tekrardan kapayıp 20 dakika boyunca dinlendiriyoruz. Bu sürenin 10. dakikasında fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz. Hamurumuz kabardığında fırına koyup 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. İlk 20 dakika fırının kapağını asla açmıyoruz. Böylece güzelce kabarmış pofuduk ve nefis ekmeğimizi elde ediyoruz. Benim pişirmem 25 dakika sürdü fakat bu süre fırından fırına değişeceğinden siz kontrollü bir şekilde pişirmeyi ihmal etmeyin. Piştikten sonra ekmeği hemen dilimlemedim böylece içini çekmesini sağladım. Eminim çok beğeneceksiniz, afiyet olsun!

4 yorum :

  1. Merhabalar,
    Ne kadar güzel görünüyor. Çok severim bu pofudukları ama evde hiç denememiştim. İlk fırsatta tarifinizi deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
    Bu arada bloğunuzu çok sevdim, zevkle takip edeceğim. İlginizi çekerse, benim de şirin bir bloğum var, beklerim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)) Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. Mutlaka denemelisiniz, kahvaltıda çayın yanında sıcacık ev yapımı bir ekmeğe kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum. :) Blogunuza bakacağım. Her zaman beklerim, size de sevgiler...

      Sil
  2. Tarifi hemen denedim çocuklar bayıldı. Sabah kahvaltısında çok iyi gitti. Çocuklar için besleyici ve sağlıklı tariflerin devamını bekleriz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeniz ve beğenmeniz beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim, zamanla bolca sağlıklı tarifler paylaşacağım. Yine beklerimm :)

      Sil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.