Bu tarifi şiddetle öneriyorum, harika ötesi bir cupcake tarifi. Çok ama çok hafif bir tadı var ve gerçekten hiç baymıyor. Özel günlerde, kutlamalarda veya kendinizi şımartmak için tereddüt etmeden yapabileceğiniz bir tarif. Çilek kokuları eşliğinde kırmızı meyveli çikolatanın verdiği hafif ekşilik ve kakaolu kekin uyumu enfes! Mutlaka deneyin diyorum ve hemen bu muhteşem cupcake tarifime geçiyorum :)
Malzemeler
(18 adet kek çıkıyor*)
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çimdik karbonat
- 2 su bardağı un
- 1 paket kakao (yarım su bardağına eşit)
Üzeri için:
- 1 paket Dr. Oetker krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Çilek, muz vs. çeşitli meyveler
- 1 adet karam bitter içi bol kırmızı meyveli çikolata
Yapılışı:
Derin bir kapta şekerle yumurtaları güzelce çırpıyoruz. İçerisine yoğurdu ve yağı ilave edip biraz daha çırptıktan sonra tüm kuru malzemeleri ilave ediyoruz. Homojen bir görüntü elde edince kek hamurumuz hazır demektir. Hamurun kıvamı erimiş dondurma görünümünde olacaktır.
Kekimizi pişirmek için tepsilere yağlı kağıt seriyoruz ve cupcake kağıtlarını 2 şer tanesi iç içe geçecek şekilde yerleştiriyoruz. 2 tane kabı iç içe koymamızın sebebi cupcake hamurunu içerisine koyduğumuzda kağıdın açılmamasını sağlamak. Hamurumuzu kaplara üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde eşit olarak paylaştırıyoruz. Cupcakeleri önceden ısıttığımız 180 derecede fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırınınızın fanını çalıştırmayın yoksa keklerinizin şekli düzgün çıkmaz.
Bu tarifle toplam 2 tepsi yani 18 kek çıkardım. Tepsiyi fırınınızın orta bölmesine koyup sıra sıra pişirmenizi tavsiye ederim. Pişip pişmediğini anlamak için kekin üstüne dokunmalısınız. Eğer puf puf oluyorsa ve biraz sertse kekiniz pişmiş demektir. Fakat ilk 15 dk fırının kapağını açmayın.
Krema için çileklerin bir kısmını çatalla ezerek püre haline getirin. Daha sonra mikser kabına koyup soğuk sütü ve krem şantiyi ekleyip 2 dakika kadar çırpın. Çilekli kremayı sıkma torbasına doldurun. Sıkma torbanız yoksa benim gibi buzdolabı poşetine doldurun. Bunu yapmanın kolay yolu poşeti bir bardağın içine geçirip yanlarını kıvırmaktır. Bu şekilde kremanızı daha rahat koyacaksınız. Daha sonra kremayı uca kadar itip makas yardımıyla poşetin ucuna minik bir kesik atın. Kremanızı cupcakelerin dış çevresinden ortasına doğru sıkın. Daha sonra üzerine kırmızı meyveli çikolata rendeleyip meyve dilimleri yerleştirin. Muhteşem cupcakeleriniz hazır, afiyet olsun!
harika nefis görünüyorlar, elinize sağlık =) teşekkürler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Duyguncum :)
SilƏn çox da oruc olanda dənk gəlir bu yazılar. -_- çox ləzzətli görünür. Əllərinə sağlıq.:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :))
SilHem pratik, hem çok cici hem de çok leziz görünüyor. Elinize sağlık...
YanıtlaSilYolun düşerse buralara bana da beklerim kahve içmeye gelirsin laflarız ordan burdan ;)
Beğenmenize çok sevindim, mutlaka deneyin eminim çocuklar bu lezzete bayılacak :)) Çok teşekkürler :)
SilTariflerine bayıldım hepsi birbirinden güzel ve lezzetli gözüküyor :) Başarılarınızın devamını dilerim :) Benimde daha yeni açtığım minik bir blogum var takip ederseniz çok sevinirim :)
YanıtlaSilsuilekesfet.blogspot.com
Çok teşekkürler, blogunuzu ziyaret edeceğim. Keşke linkini yazmasaydınız ben bulurdum :)
Silkusura bakmayın yorumu yazdıkdan sonra uyarıyı gördüm :(
SilÖnemli değil :))
Sil