Türk mutfağının vazgeçilmezi olan kuru fasulyeyi hiç sucuklu denemediyseniz mutlaka deneyin derim. Sucuğun lezzeti kuru fasulyenin lezzetine kat ve kat lezzet katıyor. Ee kuru fasulye olur da pilav olmaz mı? Yanına da şöyle güzel bir şehriyeli pilav on numara olur :) Hemen bu lezzetli ve kolay tarifi sizlere anlatıyorum!
Malzemeler
- 2 su bardağı şeker fasulye
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sucuk
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Pulbiber
Yapılışı:
Geceden suda beklettiğimiz kuru fasulyeleri güzelce haşlayıp suyunu süzüyoruz. Tencerede kızdırdığımız yağda ince ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Salçasını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra fasulyeleri ve suyunu ilave ediyoruz. Sucukları dilimleyip orta ateşte kaynayan kuru fasulyemize ilave ediyoruz. 2 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Pişince servise hazır hale getiriyoruz, dilersek pulbiber sepeliyoruz. Afiyet olsun!
En sevdiğim yemek :)
YanıtlaSilDeğerli yorumunuz için çok teşekkürler :))
Silbayılırım elinize sağlık!
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ^_^
SilAilece çok severiz. Eline saglik.
YanıtlaSilÇok teşekkürlerr 😊
SilEline sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler 😊
Sil