Omleti bir de taze soğanlı ve çörek otlu deneyin. Sonuç gerçekten enfes! Üstelik bu tarifle günlük tüketmeniz gereken çörek otunu da karşılamış oluyorsunuz. Bu tarifi üzerine kaşar rendeleyerek de deneyebilirsiniz. Kısa püf noktaları ve notlarımla nefis omlet tarifimi sizlere sunuyorum!
Malzemeler
- 2-3 adet taze soğan
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 2 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Dilerseniz kaşar rendesi
Yapılışı:
Taze soğanları temizleyip ince ince doğruyoruz. Taze soğanı her iki tarafından tutup çekerseniz lazım olmayan kısımları kopacaktır. Yumurta ve sütü güzelce çırpıp içerisine taze soğanları ilave ediyoruz. Baharatlarımızı da ilave edip karıştırdıktan sonra tavamızda yağımızı orta ateşte biraz kızdırıp karışımımızı bir kerede döküyoruz. Hiç karıştırmadan pişiriyoruz. Üstler hafif sıvı kaldığında omlet tavamızı ileri geri sallayarak üstlerinin de pişmesini sağlıyoruz. Dilersek üzerine kaşar rendeliyoruz. Aşağıdaki resimlerden ilki kaşarsız, ikincisi kaşarlıdır. Tercih tamamen sizin :)
Taze soğanlı çörek otlu nefis omletimizi servis tabağına alıyoruz, afiyet olsun!
1. omlet tarifinde kahverengi kabuklu yumurta kullandım bu yüzden rengi daha sarı, 2. omlet tarifinde ise beyaz kabuklu yumurta kullandım.
İade-i ziyaretiniz için çok teşekkürler :)) Bloguma katılmanıza çok sevindim, çok sağolun :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, denemenizi tavsiye ederim 💕😁
Silİftara yakın saatlerde oldu mu :(
YanıtlaSilValla hangi ara paylaşsam bu tarifleri bilemiyorum ki Emre :)) İnsanın tok olsa bile canı çekiyor :)
SilO kadar güzel duruyor ki. Demek ki evde kimse olmadığı zaman deneyeceğim bir şey.. :)
YanıtlaSilAhaha teşekkür ederim :) Sebebi kimseyle paylaşmak istememenizse katılıyorum, ben de yapınca kimseyle paylaşmak istemiyorum :D
Sil