Malzemeler:
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
Yapılışı:
Beyaz lahananın yapraklarını ayırıp yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Çok haşlamamaya dikkat edin. Çünkü lahana yapraklarını sardıktan sonra tekrar pişeceklerinden yırtılıp dağılmalarını istemeyiz.
Daha sonra kalın damarlı olan, sarılamayacak kadar kalın kısımlarını tencerenin dibine dizin. Böylece eğer dibi tutarsa sarmalarımız zarar görmeyecek. Gelelim iç harcının yapılışına. 1 çay bardağı yağı bir başka tenceremizde biraz kızdırıp soğanlarımızı kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşip kokusu çıkmaya başladığında 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edip kavuruyoruz ve baharatlarla harmanlıyoruz. 1 su bardağı kadar su ekleyip suyu bitene kadar pişiriyoruz. İnce ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz. Kapağını kapayıp suyunu çekmesini sağlıyoruz. Daha sonra beyaz lahana yapraklarımıza iç harcımızı doldurup sarıyoruz. Boşluk kalmayacak şekilde tencereye diziyoruz. Beyaz lahana sarmalarımızın üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip tuzunu da ekleyip güzelce pişiriyoruz. Bu aşamada dilerseniz 1 kaşık salçayı bi kasede sıcak su ile eriterek üzerlerine dökebilirsiniz. Ben salçasız pişirmeyi tercih ettim. Sarmalar pişince servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.