10 Aralık 2015 Perşembe

Patates Mantısı Tarifi

Malzemeler

Dışı için:

  • 6 adet patates
  • yarım demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber

İçi için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Patateslerimizi güzelce soyup haşlıyoruz. Daha sonra suyunu süzüp patates ezeceği veya çatal yardımıyla püre haline getiriyoruz. Maydanozlarımızı ince ince doğrayıp püremizin içerisine ekliyoruz. Tuz, karabiber ve pulbiberimizi ilave ediyoruz. Homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra içine yapacağımız sos için bir tavada salçamızı yağ ile kavuruyoruz. Topaklanmaması için biraz su ekliyoruz. Sarımsaklarımızı rendeleyip ya da minik minik doğrayıp bi kasede yoğurt ile harmanlıyoruz. Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz. Püremizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyor ve ortasından bastırarak kase şekline getiriyoruz. Bu şekilde minik minik kaseler elde edince içerisine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu ekliyoruz. Üstlerine salçalı sosumuzu dökerek servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.

Not: İçerisine kıymalı bi iç harç yaparsanız daha da lezzetli olur. Ben kıymasız yapmayı tercih ettim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.