Malzemeler
Dışı İçin:
- 1 kilo salamura yaprak veya taze yaprak
İçi İçin:
- 3 büyük soğan
- Yarım kilo pirinç
- 1 paket dolmalık fıstık
- 2 kaşık kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- 1 buçuk tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri İçin:
Yapılışı:
Yapraklarımızı 3-4 saat ılık suda bekletip bol suyla yıkayarak tuzundan arındırıyoruz. Soğanlarımızı yarım bardak zeytinyağı ve yarım bardak ayçiçek yağını kızdırdığımız tavada güzelce kavuruyoruz ve ardından dolmalık fıstığımızı ekleyip kavuruyoruz. Fıstıklar pembeleşince pirincimizi de kavuruyoruz. Yeni bahar,nane,karabiber ve tuzumuzu ekliyoruz. Damak zevkinize göre dilerseniz 2 kaşık kadar kuş üzümü de ekleyebilirsiniz. İç harcımızı 1 çay bardağı kadar sıcak suda pişirip bir kenara alıyoruz. Daha sonra yapraklarla da pişeceğinden suyunu az koyduk. Yapraklarımızı damarlı ve mat olan yüzü bize bakacak şekilde açıyoruz. Saplarını yaprağı zedelemeden koparıyoruz ve iç harcımızı ekleyip sarıyoruz. Sarmalarımızı tencereye güzelce dizip, kabuğunu ve beyaz etli kısımlarını çıkardığımız limon dilimlerini üzerine diziyoruz. Beyaz etli kısmını çıkarmamızın nedeni sarmaların acı olmasını önleyerek ekşilik vermektir. Üzerine bir tabak kapatıyoruz. Daha sonra tabağın biraz üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Servis tabağına alıp sunuma hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.