Malzemeler
İç Malzemesi:
- 4-5 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- tarçın
Dış Malzemesi:
- yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Yapılışı:
İç harcını hazırlamak için öncelikle elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz. Bir tencereye aktarıp üzerine bir çay bardağı şeker ilave ediyoruz. Damak zevkinize göre dilediğiniz kadar tarçın koyabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı tarçın da yeterli olacaktır. Bu malzemeleri birlikte güzelce harmanlıyoruz ve karamelize olana kadar kavuruyoruz. Soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.
Derin bir kaba un ve yarım su bardağı pudra şekerini döküp ortasını elimizle açarak bir havuz oluşturuyoruz. Bu havuza 1 adet yumurtamızı kırıyoruz ve kabartma tozu, süt ve sıvı yağımızı da ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurumuz hazır demektir. Hamurumuzu yuvarlayıp bir merdane yardımıyla ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde açıyoruz. Hamurumuzdan üçgen parçalar kesiyoruz. Bu üçgen parçaların geniş olan kısmına elmalı marmelatımızı koyup üçgenin ucuna doğru bir rulo şeklinde sarıyoruz. 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca biraz soğuyan elmalı kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri sepeleyip servise hazır hale getiriyoruz. Yanına bir de çay demleyip, bu güzel lezzetin tadını çıkarıyoruz. Afiyet olsun!
NOT: Birkaçını nutella koyarak yapmayı deneyin. Çok güzel bir sonuç alacaksınız. Denendi :)
NOT: Birkaçını nutella koyarak yapmayı deneyin. Çok güzel bir sonuç alacaksınız. Denendi :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.