15 Mayıs 2016 Pazar

Ramen Tarifi

ramen tarifi, ramen nasil yapilir, noodle tarifi,

Ramen benim en sevdiğim yemeklerden biridir ve ramen ne diye sorarsanız uzakdoğuluların çokça yaptığı erişteli bir çorba diyebilirim. Bir rameni ramen yapan eriştesinden çok eriştesine lezzetini veren suyudur. Havuç daha önce hiç bir yemekte bu kadar leziz olmamıştı. Ramenin suyu havuca işlediği için bu lezzeti yakaladım. Doğaçlama bir tarif oldu fakat usulünce yapılışından kopmamaya çalıştım. Hemen bu leziz ramen tarifini sizlere sunuyorum...

Malzemeler

 (4 Kişilik)

  • Chinese Styled Noodle veya kıvırcık erişte (migroslarda satılıyor)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Kişi sayısı kadar yumurta
  • 1 avuç maydanoz
  • Soya sosu
  • Acı sos
  • 2 adet tavuk bulyon
  • Zeytinyağı

Yapılışı:

Havuçları jülyen doğruyoruz. Soğanı ince ince doğruyoruz ve bir kenara alıp maydanozları da oldukça ince doğruyoruz. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırıp havuçları biraz kavuruyoruz ve havuçlar yumuşamaya başlayınca soğanları da ekleyip güzelce kavuruyoruz. Soğanlar eriyip havucun turunculuğunu alınca sıcak su ekliyoruz. Suyu oldukça bol koymalıyız çünkü erişteleri yerken suyunu da içebilmeliyiz. Ramenimizin suyuna tavuk bulyonlarını, 3 yemek kaşığı soya sosunu ve 6 damla acı sosunu ve maydanozları ilave ediyoruz. Tavuk bulyonu yerine kendi tavuk suyunuzu yapma imkanınız varsa daha da güzel olacaktır. Fakat ben bulyon kullandım. Hazırladığımız çorbada havuçlar güzelce yumuşayana ve malzemeler birbirine karışana kadar kaynatıyoruz ve en son altını kısıp 10-15 dakika kapağı kapalı bir şekilde malzemelerin birbirinin tadıyla harmanlanmasını sağlıyoruz. Hazır olunca küçük bir kaseye ilk yumurtamızı dağıtmadan kırıp suyun içine yavaşça bırakıyoruz. Haşlanınca suyun içinden süzgeçli kaşık yardımıyla alıp tabağımızın kenarına alıyoruz. Kişi sayısı kadar yumurtayı bu şekilde haşlayabilirsiniz. Oldukça lezzetli olacak. Daha sonra Chinese styled noodle'ın paketinin tamamını kullanmak yerine yiyeceğimiz kadarını suyun içine koyuyoruz. Pakette 6 parça vardı ve ben 3 parça kullandım. Tekrardan çorbanın altını orta ateşe çevirip eriştelerin güzelce pişmesini sağladım. Erişteler çok çabuk pişiyor. En son ramenimi yumurtalarımı koyduğum servis tabaklarıma aldım. Sonuç gerçekten harikaydı. Aslında evinizde sıkça uzakdoğu yemekleri yapmayı düşünüyorsanız zeytinyağı yerine susam yağı da kullanabilirsiniz. Bu tarife yakışacağını düşündüğünüz sebzeleri de aynı şekilde önce kavurup sonra haşlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
NOT: Tuzu azaltılmış soya sosu kullandım.

Denerseniz yorum bırakın lütfen :)


10 yorum :

  1. Dizilerini izlerken sürekli gördüğüm için merak ediyordum :)) iyi ki de gördüm bu paylaşımı bende deneyeceğim, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de çok izliyorum kore dizisi 😁 Tam bir korecan oldum ve her dizide mutlaka var zaten ister istemez insanın canı çekiyor :)) Deneyince nasıl olduğunu söylerseniz çok sevinirim, afiyet olsun!

      Sil
  2. Neden ama yaaa yapamıyorum ama okumaktanda geri kalmıyorum. Bide üzerine canım istiyor :( afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Ölçüleri ve ayrıntısıyla anlattım canım bence denersen yapabilirsin :) 👍

      Sil
  3. Görmeye alışık olmadığımız bir yemek çeşiti paylaşımınız için teşekkürler sitenizi takipe alıyorum kendi bloğuma da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim, ben de sizi takibe aldım.

      Sil
  4. Aslında ben de çok severim ama nedense evde denemek hiç aklıma gelmedi. Tarifinizi deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bloguma hoşgeldiniz. Rameni normalde hazır mı alıyorsunuz acaba? Evde yapıldığında hazır aldıklarımızdan bin kat daha güzel oluyor, kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun, yorumunuz için de teşekkür ederim. :))

      Sil
  5. 1 yıldır Tayvanda yaşayan biri olarak ramen noodle tarzı yiyeceklere çok alistim. TR'ye dönünce tarifinizi deneyip özlem giderecegim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tayvan nasıl bir yer merak ediyorum. Blogunuza baktım ve takibe aldım, ben de böyle güzel bir gezi blogu keşfetmek istiyordum. Beni de Gfc'den takibe alırsanız çok sevinirim. Tarifimi denediğinizde yorum bırakın lütfen :))

      Sil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.