11 Aralık 2015 Cuma

Kore Usulü Kimchi Tattım !

Gittiğim Japon restoranının menüsünde salatalar kısmında kimchiyi görünce çok sevindim. Çünkü uzun zamandır merak ettiğim bir salataydı. Kore dizilerinde çok fazla görüyordum. Acı olduğunu biliyordum. Hatta koredeki restoranlarda lahanaların ahtapota benzer şekilde kesilerek sunulduğunu da biliyordum.
Fakat lahana bizim burdakilerden değil, aslına uygun olarak kore lahanasıydı. Hemen sipariş ettim. Masaya böyle şık bir kasede geldi.  Çok acı olacağını düşünmüştüm, izlediğim tadım videolarında hep öyle tepkiler vardı. Bence tam olması gereken acılıktaydı. Aşırı ve yiyemeyeceğim bir acılığı yoktu bana göre. Süs biberi bundan daha acı yani öyle diyim. Lahananın tadı da bizim lahanamızdan farksız geldi. O yüzden de damak tadıma çok aykırı bir tadı yoktu. Değişik ve güzeldi. Denemenizi tavsiye ederim.

4 yorum :

  1. ne zaman kore dizisinde görsem lahana turşusu yerdim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy :)) bakalım kore lahanası bulabilirsem belki tarifini paylaşırım ^_^ Dizide esas kızımız hep üstüne başına bulaştırıyor. Bakalım benim başıma da gelecek mi :D Hamur yoğururken tüm suratını un yapanları hiç gerçekçi bulmazdım taaki un paketinin etrafında gezinen minik böceğe üfleyecekken içine üfleyene kadar :D

      Sil
  2. Genelde miğroslarda oluyor diye biliyorum ben ama Hangi ildesiniz tam bilmediğim için :) Çin salatası lahanası gördüm görüntü iştah kabartıcı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bakarım migrosa sanki ben de buralarda bir yerde gördüm gibi hatırlıyorum bakalım bulursam yapacağım inşallah :)) Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim 😁

      Sil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.